Information om
Lovgivning
Almindelige tatovører
Alle aktive tatovører – danske såvel som udenlandske gæstetatovører – skal efter gældende lovkrav have gennemført det 6-timers hygiejnekursus, som hermed udbydes. Afhængig af antal tilmeldte arrangeres der oversættelse til engelsk.
Kurserne skal ske ved fysisk fremmøde med deltagelse i praktiske øvelser. Det gælder også tatovører på conventions; der kan evt. arrangeres engelske særkurser til dette formål koordineret med afholdelsen af convention.
Sørg for at have dit kursuscertifikat på plads, så du kan tatovere lovligt. Og sørg for, at stedet du arbejder på, er registreret i Sikkerhedsstyrelsen. Sikkerhedsstyrelsen er tilsynsmyndighed. Almindelige tatovører skal være registreret hos myndigheden, men der er ikke noget krav om gennemførelse af et fagkursus.
Kosmetiske tatovører
Dansk Kosmetologforening udbyder en fuld kursuspakke. Fagkurset giver særlig kvalifikation og formel adgang til at tatovere lovligt i ansigtet.
Lovpligtig information, at udlevere til alle kunder
Læs mere om lovgivningen
Tryk på det røde ikon for at se lovteksten i original!
Lovgivningsmæssigt er tatovering omfattet af:
- Tatoveringsloven, lov nr. 695 - Gældende (08/06/18)
- Tillæg af tatoveringsloven nr. 695 om branchekursus for kosmetiske tatovører - (08/06/18)
- Lov om ændring af tatoveringsloven nr. 815 - Gældende (09/06/20)
- Bekendtgørelse om infektionshygiejne og forbrugerinformation på tatoveringssteder, bekendtgørelse nr. 966 - Gældende (27/06/18)
- Vejledning om infektionshygiejne og forbrugerinformation på tatoveringssteder, vejledning nr. 9532 - Gældende (27/06/18)
- Bekendtgørelse om hygiejnekursus for tatovører ved Seruminstituttet, i medfør af tatoveringsloven nr. 1651 - Gældende (20/12/19)
- Bekendtgørelse 1130 om ikrafttræden af § 7 stk 2 i tatoveringsloven - Gældende (30/6/20)
- CEN retningslinje tatovering og hygiene, Dansk Standard DS/EN 17169:2020, Tatovering - Sikker og hygiejnisk praksis (ENGLISH VERSION)
- Nationale Infektionshygiejniske retningslinjer, Håndhygiejne - Seruminstituttet 2018