Anbefalinger, TV-klip, film & nyttige bøger

Værd at se

DR Kontant: Tatoveret og skamferet

To jyske fætre driver en tatoveringskæde, hvor kunder betaler forud for tatoveringer, der aldrig bliver udført. Jacob Kragelund går på jagt efter de lyssky tatoveringssteder, der tilsyneladende blæser på reglerne for hygiejne og efterlader kunder skamferede for livet.

Gamle dage. Den Danske Filmskoles første dokumentarfilm, fra 1969, instrueret af Nils Vest. Indeholder autentiske optagelser af de gamle tatovører og deres kunder. 

Play Video

Franks Historietime

Frank Rosenkilde, grand old man i dansk tatovering, fortæller om tatovører og hygiejnen i de gode gamle dage. Hans museum over tatovering vises. 

Værd at læse

Boganbefalinger til både inspiration og viden.

Tattooed Skin and Health

Bogen giver en bred introduktion til den, der vil være tatovør. Tatoveringens historie (afsnit ved Frank Rosenkilde), gammel og ny teknik, kunderelation og komplikationer gennemgås. Der gives en grundig indlæring i produktion og sammensætning af tatoveringsblæk inklusive pigmenter og kritiske indholdsstoffer. Regler for tatovering i de forskellige lande op til den seneste EU regulering diskuteres ligesom hygiejnisk tatovering. Bogen er egnet til introduktion i tatovering og generel læring med en vægtning af læring i blæk og blæksammensætning.

Cosmetic and Medical Tattoos: Technique and Application

Bogen er specielt skrevet til kosmetisk og medicinske tatovører. Tatovering af bryn (bl.a. med microblade), eyeliner, læber, areola/brystpapiller, ar og sublime typer af tatovering gennemgås systematisk inklusive de mest almindelige komplikationer, herunder risiko for herpes. Laserfjernelse gennemgås. Der er en omfattende gennemgang af tatoveringshygiejne og værnemidler under hensyn til den meget tætte airway kontakt mellem kunde og tatovør med særlig risiko for luftbåren smitte. Blæk til kosmetisk tatovering gennemgås ligesom et meget omfattende sortiment af nåle og brugsmaterialer og disses anvendelse. Bogen er egnet som lærebog og opslagsværk.

Diagnosis and Therapy of Tattoo Complications: With Atlas of Illustrative Cases

Der gives en grundig gennemgang af almindelige tatovørers arbejde og en detaljeret beskrivelse af panoramaet af komplikationer til tatovering, som tatovøren i uheldige tilfælde kan blive konfronteret med hos egne kunder; allergi, granulom, den overbearbejdede tatovering, infektion og mange andre komplikationer, nogle meget sjældne. VIGTIGT: bogen indeholder et billedgalleri af over 100 komplikationer med forklarende tekst, som tatovøren kan slå op i, når en kunde med problem henvender sig. Bogen er egnet som lærebog og opslagsværk.

Dansk Tatovering

Dette er en billedbog! Masser af billeder – billeder af tatovører, billeder af deres maskiner, billeder af deres tegninger, hænder og cigaretter, billeder af deres både, butikker og kunder, billeder af Nyhavn, af kongen, og af mennesker på gaden. I Dansk Tatovering – Direkters Cut der er anden udgave af Dansk Tatovering, er der kommet flere fede fotos i, flere røverhistorier og ikke mindst flere originale tegninger!  

Nordisk tatovering: tatovørernes tavler & deres historie

Fotografisk billedværk om den nordiske tatoveringskunst fra 1890 til 1980. Omdrejningspunktet er København, nærmere præciseret Nyhavn, hvor navne som Tusch-Hans, Taturer-Calle og senere Tato-Jack og Henry Madsen er kendte navne i miljøet. Med portrætter af forskellige tatovører og deres kunst.

Medier

Den aktuelle debat om tatovører og hygiejne samt Sikkerhedsstyrelsens kontrolbesøg.

Hver tredje tatovør har ikke et lovpligtigt hygiejnekursus

Udgivet: 21/05/23

Kontrol viser fejl hos næsten ni ud af ti tatovører: ‘Det er på grænsen til at være chokerende’

Udgivet: 20/05/23

Næsten ni ud af ti tatoveringssteder lever ikke op til regler

Udgivet: 20/05/23